Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@06:17:26 GMT

برنج‌کاری 53 درصد از ظرفیت آب سد کرخه را بلعید

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۵۷۶۶

برنج‌کاری 53 درصد از ظرفیت آب سد کرخه را بلعید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کمتر کسی فکر می‌کرد، کمتر از 2 سال پس از سیلاب سال 98 و پر شدن سدهای کشور به خصوص در مناطق جنوب و جنوب غرب، شاهد شرایط بحرانی کم‌آبی در این مناطق باشیم.

در سال 1398 همه سدهای استان خوزستان از جمله سد کرخه به وضعیت 100 درصد ظرفیت رسید، به عبارت دیگر کل ذخیره 7 میلیارد و 300 میلیون متر مکعبی بزرگترین سد خاکی غرب آسیا مملو از آب شد، در این شرایط پیش‌بینی می‌شد‌ مدیریت صحیح منابع آب و استفاده از الگوی کشت مناسب می‌تواند خوزستان را به مدت حداقل 3 سال چالش آب رهایی بخشد اما با گذشت کمتر از 2 سال در حال حاضر سد کرخه مدت‌هاست به تراز حجم مرده خود رسیده است‌ به عبارت دیگر شرایط بهره‌برداری آب سد از طریق دریچه‌های تعبیه شده معمول دیگر میسر نیست و از ابتدای سال آبی 1400-1401 شاهد تخلیه سد از دریچه تخلیه‌گر تحتانی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*چرا آب در سد کرخه نایاب شد؟

نگاهی به وضعیت سد کشور از انتهای سال 1398 تا کنون یک سوال را به ذهن می‌آورد که این حجم از آب در طی کمتر از یک سال به چه مقصدی هدایت شده است؟ پاسخ به این پرسش پیش از هر تحلیل نیازمند یک تاریخ‌نگاری از وقایع دقیق اتفاق افتاده پس از وقوع سیلاب است.

بر همین اساس، پس از بارش‌های سیل‌آسا در انتهای سال 1398، زمین‌های خوزستان به واسطه نبود شیب و ارتفاع تقریبا برابر با ارتفاع سطح دریا به زیر آب فرو رفتند و مدیریت ناصحیح بحران در این منطقه مسئله غرقاب شدن زمین‌ها را تشدید کرد.

در این شرایط، یک مقام ارشد دولت وقت، طی درخواستی پس از سیل از کشاورزان خواست تا با باز کردن موانع آب را به زمین‌های خود هدایت کنند تا دولت فرصت تخلیه سیلاب شهرها را به دست بیاورد. پس از اینکه مردم درخواست این مقام ارشد دولتی را انجام دادند و عمده زمین‌های زیر کشت غرقاب شد، هیچ پیگیری مبنی بر تخلیه این زمین‌ها انجام نشد.

در چنین شرایط وجود زمین‌های کشاورزی غرقاب این امکان را مهیا کرد تا کشت برنج در جنوب غرب کشور به بیشترین میزان خود برسد. در این شرایط مجلس شورای اسلامی نیز در قانون بودجه مسئله کشت برنج در این استان را آزاد کرد‌ غافل از اینکه این محصول بسیار آب‌بر در سال‌های آتی می‌تواند زمینه نابودی معیشت کشاورزان به خصوص آن بخش که به کشت استراتژیک گندم امید بسته‌اند را نابود کند.

* نیمی از آب حوضه آبریز کرخه صرف برنج‌کاری شد

قانونی شدن کشت برنج در خوزستان سبب شد تا در سال 1399 به 970 هزار تن برسد، در همین راستا، محمد قاسمی‌نژاد، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در بیان آمار تولید برنج خوزستان گفته است: ‌در 205 هزار و 858 هکتار از مزارع استان خوزستان برنج کشت شد که نسبت به میانگین 9 ساله 292 درصد افزایش داشته و در این مدت تولید برنج از 291 هزار تن به حدود 970 هزار تن رسیده است.‌

با توجه به اینکه کشت برنج در جنوب غرب کشور به شیوه سنتی انجام می‌شود، تولید هر کیلوگرم برنج به 3 هزار تا 5 هزار لیتر آب نیاز دارد. بر این مبنا اگر معادل میانگین 4 هزار لیتر به ازای هر تن برنج را در نظر بگیریم‌ تولید 970 هزار تن برنج در استان خوزستان آن هم در طی یک سال زمینه مصرف 3.88 میلیارد متر مکعب آب را فراهم کرده است.

به عبارت دیگر 53 درصد از ذخیره آبی سد کرخه تنها در طی یک سال صرف تولید برنج شده و دیگر آبی برای تامین نیاز کشت استراتژیک پاییزه برای کشاورزان خوزستانی باقی‌نمانده است؛ این درحالی ست که کشت برنج فقط در 30 درصد زمین‌های استان خوزستان انجام شده و 70 درصد سطح زیر کشت این استان مرتبط با کشت استراتژیک پاییزه است.

*کشت برنج در سال آینده تیر آخر به تابوت منابع آبی کرخه است

در این شرایط آن چیزی که حکم تیر آخر را برای ذخایر آبی سد کرخه به همراه داشت‌ تداوم کشت برنج در طی سال‎‌های 1400 و همچنین اخبار شنیده شده مبنی بر بستن قرارداد با شالی‌کوبان به منظور کشت برنج در سال 1401 است.

این مسئله در حالی اتفاق می‌افتد که سد کرخه دیگر آبی برای تامین نیاز کشت شلتوک نداشته و در صورتی که دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت این کشت را در جنوب غرب کشور را اجرایی نکنند، این منطقه با فرابحران مواجه خواهد شد.

* وزارت جهاد‌ با ارائه الگوی کشت مناسب‌ مانع از سودجویی مافیای برنج ‌شود

در همین راستا، محمد پورحمید، استاد دانشگاه و کارشناس حوزه آب در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ضمن اشاره به شرایط دشوار تامین آب در جنوب غرب کشور به خصوص در سد کرخه گفت: «به استناد مصوبه شورای عالی آب، کشت برنج در حوضه آبریز کرخه ممنوع است و هر دستگاه دولتی که این مصوبه را اجرا نکند مرتکب ترک فعل شده زیرا  زمینه وقوع بحران را ایجاد کرده است.»

پور حمید با تاکید بر اینکه‌ وزارت نیرو نباید به غیر از الگوی کشت مصوب جهاد به کشت دیگری آب بدهد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی موظف است با ارائه الگوی کشت مناسب با شرایط آب و خاک و زمینه سودجویی و تهدید معیشت کشاورزان توسط مافیای برنج را ببندد.‌

به گزارش فارس بر اساس خبرهای رسیده، هم اکنون بخشی از افراد متعلق به سایر استان‌های کشور نسبت به اجاره زمین کشاورزان خوزستانی برای کاشت برنج باوجود محدودیت تامین آب، اقدام کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سد کرخه کشت برنج منابع آب کرخه خوزستان تامین آب برنج کاری شالی کوبی ظرفیت آب سد کرخه جنوب غرب کشور استان خوزستان کشت برنج الگوی کشت هزار تن سد کرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۵۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه بیمه ماشین به طور سالانه افزایش پیدا می‌کند. اگر به تازگی ماشین خریده‌اید یا می‌خواهید بیمه ماشین‌تان را تمدید کنید، بهتر است با آخرین قیمت بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ آشنا شوید. - اخبار بازار -

در این مقاله درباره  هزینه بیمه شخص ثالث ماشین  در سال 1403 صحبت می‌کنیم و روش خرید اقساطی بیمه شخص ثالث را توضیح می‌دهیم. شما می‌توانید برای خرید بیمه ماشین از پلت‌فرم‌های خرید آنلاین بیمه استفاده کنید و هزینه آن را به صورت قسطی پرداخت کنید.

محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث ماشین

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین به عواملی مثل حق بیمه پایه، کاربری خودرو، جریمه دیرکرد، پوشش مالی بیمه، تخفیف‌های عدم خسارت خودرو و تاثیر مدت اعتبار بیمه شخص ثالث بستگی دارد. در ادامه، هر کدام از این عوامل را توضیح می‌دهیم.

حق بیمه پایه در سال 1403

حق بیمه پایه به نرخ دیه انسان کامل در در ماه حرام، تعداد سیلندر ماشین و ظرفیت بار بستگی دارد. ماه‌های حرام ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب هستند و نرخ دیه هم در این ماه‌ها برابر با 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است. اگر در ماه‌های غیر حرام تصادف کنید و شخصی آسیب ببیند، برای دیه شخص ثالث باید 1 میلیارد و 200 میلیون تومان پرداخت کنید. در صورتی‌که در ماه‌های حرام تصادف کنید و شخص ثالث فوت کند، نرخ دیه به میزان یک سوم افزایش پیدا می‌کند.

 

نوع کاربری خودرو

کاربری خودرو میزان ریسک آن را برای شرکت بیمه نشان می‌دهد. مثلا اگر ماشین شما تاکسی درون شهری است، حق بیمه ماشین شما 10 درصد افزایش پیدا می‌کند. درصد افزایش حق بیمه شخص ثالث برای ماشین‌های مختلف به شرح زیر است.

کاربری خودرو

درصد افزایش حق بیمه

ماشین سواری با کاربری آژانس و تاکسی درون‌شهری

10

تاکسی و مسافرکش برون‌شهری

20

ماشین‌های مخصوص حمل مواد سوختنی مایع و گاز

25

ماشین‌های مخصوص حمل مواد منفجره و خطرناک

50

ماشین‌های تعلیم و آزمون رانندگی

15

ماشین‌های مسابقه‌های رانندگی

50

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

برای اینکه جریمه دیرکرد را حساب کنید باید حق بیمه پایه شخص ثالث را بدون تخفیف بر 365 روز سال تقسیم کنید. بنابراین، اگر ماشین شما 4 سیلندر باشد، جریمه دیرکرد 11312 تومان است.

میزان پوشش مالی

هر سال شرکت بیمه مرکزی کمترین و بیشترین پوشش مالی را اعلام می‌کند. حداقل پوشش مالی در سال 1403 برابر با 40 میلیون تومان و حداکثر مقدار آن 800 میلیون تومان است. شما می‌توانید پوشش مالی مناسب را از شرکت‌های بیمه‌گذار تهیه کنید.

تخفیف عدم خسارت خودرو

اگر بیمه شخص ثالث ماشین را تهیه کنید و ماشین شما دچار خسارت نشود، می‌توانید از تخفیف عدم خسارت خودرو استفاده کنید. در این حالت، شرکت بیمه برای تمدید بیمه شخص ثالث به شما تخفیف می‌دهد. درصد تخفیف در سال اول 5 درصد است و اگر هفت سال بدون خسارت از ماشین استفاده کنید، می‌توانید 35 درصد تخفیف بگیرید.

مدت اعتبار بیمه شخص ثالث

هنگام خرید بیمه شخص ثالث ماشین، باید مدت زمان اعتبار آن را مشخص کنید. معمولا بیمه‌نامه به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت صادر می‌شوند. بیشتر مشتری‌های بیمه ماشین ترجیح می‌دهند، بیمه شخص ثالث یک ساله بخرند. در این حالت، هزینه بیمه ارزان‌تر است. بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت برای خودروهای اجاره‌ای مناسب است. اگر ماشین شما اجاره‌ای است یا می‌خواهید آن را بفروشید، بهتر است بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت تهیه کنید.

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروهای سواری

با توجه به عوامل ذکر شده، حق بیمه پایه ماشین برای خودروهای مختلف با توجه به تعداد سیلندر آن‌ها به شرح زیر است.

تعداد سیلندرهای ماشین

حق بیمه به تومان

کمتر از 4 سیلندر

4129000

پیکان، پراید و سمند

4889900

سایر 4 سیلندرها

5747800

بیشتر از 4 سیلندر

6433000

 

نکته مهم این است که اگر ماشین شما آژانس یا تاکسی درون‌شهری باشد، 10 درصد بیشتر از این مبلغ‌ها باید پرداخت کنید. خودروهای سواری با کاربری مسافرکش برون‌شهری هم باید 20 درصد بیشتر از حق بیمه خودروهای سواری پول بدهند.

هزینه بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروی بارکش

حق بیمه خودروهای بارکش با توجه به ظرفیت بارگیری و نوع بار محاسبه می‌شود. اگر از ماشین برای حمل مواد منفجره استفاده می‌کنید، باید 50 درصد بیشتر پرداخت کنید. کسانی هم که با استفاده از وسیله نقلیه خودشان مواد سوختنی مایع و گاز حمل می‌کنند، باید 25 درصد حق بیمه بیشتری پرداخت کنند. جدول زیر حق بیمه خودروهای بارکش را نشان می‌دهد.

نوع ماشین

حق بیمه به تومان

بارکش با ظرفیت بارگیری تا 1 تن

5590000

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 1 تا 3 تن

6091300

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 3 تا 5 تن

7710100

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 5 تا 10 تن

9878500

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 10 تا 20 تن

11495500

بارکش با ظرفیت بارگیری بیش از 20 تن

12182500

 

هزینه بیمه شخص ثالث برای خودروهای عمومی

خودروهای عمومی شامل ون، مینی‌بوس و اتوبوس باید طبق جدول زیر حق بیمه را حساب کنند.

نوع وسیله نقلیه

حق بیمه به تومان

ماشین با ظرفیت 7 نفر با احتساب راننده

11840800

وسیله نقلیه با ظرفیت 9 نفر با احتساب راننده

12182500

ون با ظرفیت 10 نفر، به‌علاوه راننده

12318200

مینی‌بوس 16 نفره به‌علاوه راننده

15145400

مینی‌بوس 21 نفره با احتساب راننده

15732200

اتوبوس 27 نفره، به‌علاوه راننده

23197200

اتوبوس 40 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

29186300

اتوبوس 44 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

30974200

 

شرایط خرید قسطی بیمه شخص ثالث

برای خرید بیمه قسطی شخص ثالث  باید در سامانه‌های خرید آنلاین بیمه ثبت‌نام کرده و اطلاعات خودرو را وارد کنید. بعد از تکمیل اطلاعاتی مثل پلاک ماشین و سال ساخت خودرو، می‌توانید انواع بیمه‌نامه‌های مختلف را بررسی کنید و یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در این مرحله، با انتخاب گزینه پرداخت قسطی فقط 30 درصد حق بیمه را پرداخت می‌کنید و بقیه مبلغ حق بیمه را در چک‌های 2 و 4 ماهه به حساب شرکت واسطه واریز می‌کنید. نکته مهم این است که هزینه بیمه شخص ثالث ماشین در حالت قسطی و نقدی یکسان است و لازم نیست پول بیشتری پرداخت کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

دیگر خبرها

  • بحران کمبود پرستار در کانادا
  • وزیر نفت: در دولت سیزدهم ۶۰ درصد به تولید نفت افزوده شد
  • صنعت مازندران نیم مرده است/حرائم بلای جان سوادکوه
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • منبع تغذیه طرح آبرسانی غدیر از دز به کرخه تغییر یافت
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • پیشرفت کاری ۳۵ درصد مسکن ملی شهرستان ملایر